top of page
2.png

Vanaf de eerste werkdag zijn we continu bezig geweest om het assortiment uit te breiden en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. We zijn trots op de behaalde resultaten, maar we streven er altijd naar om de lat nog hoger te leggen.


Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd. Daarnaast bieden wij flexibele en voordelige betaal- en bezorgmogelijkheden. Blader door onze productgalerij en geniet van winkelen bij "Sweet Dreams from Ukraine". Als u vragen, opmerkingen of verzoeken heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Оver ons: О нас

Hoe het bakken allemaal begon...

Na de geboorte van mijn zoontje in 2016 raakte ik geïnteresseerd in zelfgemaakte zoetigheden, omdat ik wilde dat mijn zoon natuurlijke en gezonde producten zou eten. Ik leerde toffees, lolly's, geleisuikergoed, schuimgebakjes, marshmallows, muffins, cakes en koekjes te bakken.

Voor Nieuwjaar kwam ik een recept tegen voor Kozula (geit!) peperkoekjes. Die worden bij ons gebakken in de kerstvakantie. Ik heb het recept geprobeerd en het bleken prachtige cadeautjes voor familie en vrienden. Iedereen hield van die peperkoek. Hierna begon ik de geschiedenis van allerlei soorten peperkoek te bestuderen. De oorsprong van deze lekkernijen blijkt heel divers, en elke vorm is op zijn eigen manier geweldig.  

Als basis gebruik ik een recept voor gebrande suiker, waardoor de peperkoek zes maanden kan worden bewaard. Dat recept trok  mijn aandacht, omdat je er in één keer veel mee kunt doen en er lang niet over hoeft na te denken. Nadat ik vervolgens feedback had verzameld van iedereen die mijn  peperkoek had geprobeerd, heb ik mijn recept verbeterd. Ze waren erg lekker en ik wilde ze niet alleen met Nieuwjaar eten. Ik maakte ze voor elke vakantie, en ook zomaar... Het werd mijn hobby tot vrienden me begonnen te vragen om ze op bestelling te make, met een op verzoek een speciaal individueel ontwerp. En zo werd mijn hobby mijn bedrijf. 

Naast de masterclasses in schilderen voor schoolkinderen die ik ondertussen was gaan geven, begon ik peperkoeken te verkopen. Gaandeweg werden de opdrachten moeilijker, ik vond het heel leuk om de voorgestelde ideeën tot leven te brengen. 

Оver ons: Tekst

Over deeg

Voor het deeg gebruik ik producten van hoge kwaliteit, dit zijn meel, suiker, boter, water, frisdrank, zout, gember, kaneel, kardemom, nootmuskaat, vanille. Voor het glazuur gebruik ik eiwit, poedersuiker en citroenzuur.

Kant-en-klare peperkoek is zes maanden houdbaar. Uit ervaring heb ik gemerkt dat ze lekkerder worden als ze 10 dagen na het maken blijven liggen. Je kunt ze niet in de zon houden (opdat de verpakking niet gaat zweten).

Als je ze zonder verpakking bewaart, drogen ze uit.

Оver ons: Tekst
bottom of page